Bolwerkplein 4
8701XE
BOLSWARD
tel. 0515-572797

De topper tussen de nummer 1 en 2 van de 4e klasse A werd onder het toeziend oog van vele toeschouwers een boeiende wedstrijd.
Bolsward had het betere van het spel maar Foarút speelde tactisch een prima wedstrijd en mocht lang hopen op een punt.
Helaas voor Foarút moest men het hoofd buigen in het laatste kwartier van de wedstrijd en mogen de titelaspiraties voorlopig even in de ijskast.
Opstelling: Maikel Hartman; Matthijs Kompier (Ellen Fokkema 80'), Erik Cats, Harmen Schuitmaker, Jesper Hoeksma; Mark Hartman, Tycho de Groot, Erik Terpstra (Evert Auke Hiemstra 78'), Pierre Algra; Rick Bakker (Evert Telenga '45), Andries van der Meer (Gerke Wassenaar '45).

Voor de lastige uit wedstrijd tegen koploper sc Bolsward had Trainer Janco Croes een gewijzigde tactiek bedacht.
Foarút trad aan in een 4-4-2 opstelling met good old Andries van der Meer en Rick Bakker als twee voorwaartsen deze middag.
De opdracht om op eigen helft in te zakken werd goed opgevolgd en Foarút liet de thuisploeg veelvuldig aan de bal.
Bolsward ging hier prima mee om en grossierde in balbezit.
Foarút hield de verdediging redelijk gesloten maar kon na een kwartier voetballen niet voorkomen dat de linksbuiten van SC Bolsward vrije doortocht kreeg.
Maikel Hartman bleef de 1 op 1 situatie met een goede reflex de baas en voorkwam zo een snelle achterstand.
Helaas voor de Menamers was de topscorer van SC Bolsward Bart Gietema in minuut 22 wel een stuk koelbloediger.
In een rechtstreeks duel met Harmen Schuitmaker kreeg hij ietwat fortuinlijk de bal uit de kluts mee en wist met een droge schuiver de openingstreffer te noteren.
Foarút had zelf moeite om tot echte kansen te komen maar leverde wel enorm veel strijd en werklust op de mat.
Speldenprikjes van Rick Bakker en Andries van der Meer kon de Bolswarder defensie niet meteen verontrusten.
Het was dan ook zeker de verdienste van een prima voetballend Bolsward dat Foarút niet veel terug kon doen voor de rust.

Andries van der Meer en Rick Bakker bleven achter in de kleedkamer, Evert Telenga en Gerke Wassenaar waren hun vervangers.
Met de verse krachten ging Foarút van meet af aan opzoek naar de aansluitingstreffer.
Foarút kwam beter in zijn spel en wist met de snelheid van Evert en Gerke meer en meer op de helft van Bolsward te voetballen.
De Menamers begonnen meer te geloven dat er iets te halen viel en kwam vaker voor het doel van de thuisploeg.
In minuut 58 kregen de rood-zwart hemden dan eindelijk loon naar werken.
Evert Telenga deponeerde zijn corner op het hoofd van Pierre Algra die de gelijkmaker simpel kon binnenkoppen 1-1.
Het in groten getale aanwezige Menaam publiek ging er nog maar eens goed voor staan na deze op dat moment verdiende gelijkmaker.
Toch was het Bolsward wat al snel het initiatief weer naar zich toe trok.
Dat SC Bolsward de betere ploeg was zou al snel blijken en door een versnelling hoger te spelen kwam de druk vol op het Menamer goal te staan.
Bart Gietema werd in de 62e minuut weggestoken maar zag Maikel Hartman snel uit zijn doel komen en pareerde zijn inzet.
Niet veel later mocht diezelfde Gietema aanleggen voor een vrije trap op de rand 16 van Foarút.
Met een uiterste reflex wist ook nu de goalie van Foarút zijn ploeg op de been te houden.
Driemaal is scheepsrecht zou je zeggen voor de topscorer van Bolsward toen hij met een goede voorzet vanaf de linkerkant bereikt werd.
Maar ook nu had Maikel Hartman met een goede redding een antwoord op de kopbal van de spits van de thuisploeg.
Matthijs Kompier was nog éénmaal dichtbij de voorsprong voor Foarút maar kon zijn goede rush niet bekronen met een doelpunt.
De druk van Bolsward hield vervolgens aan en de krachten vloeiden langzaam weg bij runner up Foarút.
Erik Terpstra werd in de 77e minuut op inzet afgetroefd en zag Bolsward dit meedogenloos afstraffen, middenvelder Özgur Akkus ronde beheerst af na een vlotte omschakeling.
Evert Auke Hiemstra en Ellen Fokkema kwam voor het restant van de wedstrijd nog in actie voor Erik Terpstra en Matthijs Kompier.
Foarút probeerde met man en macht en slotoffensief op te zetten maar kreeg in de laatste minuten van de wedstrijd de deksel op de neus.
Door een snelle omschakeling van Bolsward kwam de uiteindelijke 3-1 eindstand op het scorebord te staan.

Met de derde verliespartij op rij mogen zoals eerder gezegd de titelaspiraties even aan de kant geschoven worden.
Er zijn nog 8 wedstrijden te spelen en de achterstand is inmiddels opgelopen tot 4 punten op koploper SC Bolsward.
Daarnaast wordt de tweede plek nu gedeeld met QVC en het compleet opgeleefde Waterpoortboys.
Aankomende zaterdag staat de derby met SC Franeker op het programma.
De eerste wedstrijd was prooi voor de Menamers maar Franeker is inmiddels bezig aan een ijzersterke reeks en heeft sinds 27 november vorig jaar niet meer verloren.
Wel put Foarút hoop uit het vertoonde spel en geleverde strijd in Bolsward.
Laten we hopen dat het vlaggenschip uit Menaam de negatieve reeks kan doorbreken aankomende zaterdag 23 april om 15:00 in Franeker.