Foarut wint dramatische wedstrijd van NOK

Scheidsrechter

J.W. Roesink

Accommodatie

Sportpark Schatzenburg

Op een zonovergoten middag op sportpark Schatzenburg heeft Foarút in een onvoorstelbaar slechte wedstrijd met 2-1 weten te winnen van rode lantaarndrager NOK en weet daarmee het gat met achtervolger Bolsward te vergroten tot drie punten.

Aan het weer hoefde het vandaag niet te liggen om de drie punten thuis te houden en aan de tegenstander van vandaag ook niet. Eerder dit seizoen wisten de Menamer beren al een klinkende 0-4 uitzege te boeken bij het toch zeer matig presterende NOK. Ook vandaag was de verwachting dat de ploeg van trainer Croes tot zo’n zelfde uitslag in staat moest zijn.

Door afwezigheid van onder andere Maikel Hartman, Matthijs Kompier en Erik Terpstra moest er nog wel even gepuzzeld worden door trainer Croes. Hierbij kwam hij tot de volgende elf namen: Dirk Boomsma, Evert Auke Hiemstra, Harmen Schuitmaker, Erik Cats, Jesper Hoeksma, Tycho de Groot, Pierre Algra, Lennard Weiland, Evert Telenga, Gerke Wassenaar, Jorrit Boomsma. Op de bank begonnen vandaag Dennis Hartman, Andries van der Meer en Rick Bakker.

Nadat omroeper Haanstra beide opstellingen had opgenoemd was het tijd voor de scheidsrechter om het eerste fluitsignaal te presenteren. Op een matig veld begon Foarút erg slordig aan de wedstrijd. Het was dan ook NOK die in de beginfase de boventoon voerde, alleen kwamen de blauw-withemden niet verder dan een paar matige vrije trappen en corners. Het was duidelijk dat het vlaggenschip vandaag geen makkelijke middag stond te wachten. Er was weinig beweging en Foarút miste de rust om tot echte kansen te komen. De ene bal was soms nog slechter dan de ander tot ergernis van de harde kern en trainer Croes. Toch bestaat het begrip ‘geluk’ nog in het voetbal. De keeper van NOK bleek toch enigszins een Foarúthart te hebben door een keurige assist af te leveren op spits Gerke Wassenaar die de bal vervolgens voor een leeg doel binnen kon tikken; 1-0. Dit doelpunt was zeker niet verdiend, maar toch oh zo lekker. Wie dacht dat dit het punt was dat Foarút beter in het spel zou komen kwam bedrogen uit. Het vlaggenschip continueerde met het afleveren van een wanprestatie. Desalniettemin werd in minuut 36 Jorrit Boomsma op de brommer weggestuurd en schoot vervolgens de bal feilloos in de benedenhoek; 2-0. Er ontstond langs de zijlijn nog enige verwarring over wie nou het doelpunt gemaakt zou hebben nadat omroeper Haanstra vermeldde dat het doelpunt gemaakt zou zijn door Evert Telenga. Deze foute constatering werd later gerectificeerd en het doelpunt werd toegekend aan Jorrit.

Tijd voor thee. In dit kwartier kon ook het publiek even bijkomen van de matige eerste helft onder het genot van een bakje koffie. Het was in ieder geval wel duidelijk dat de tussenstand geen juiste weerspiegeling was van het beeld wat op het veld was te zien. NOK was zeker niet minder dan de koploper. Er moest uit een ander vaatje getapt worden en trainer Croes greep in. Lennard Weiland mocht gaan douchen en werd vervangen door good old Dennis Hartman.

De koffie was op en het was tijd voor het eerste fluitsignaal van de tweede helft. Foarút ging door met waar het de eerste helft geëindigd was, slecht spel. Tot overmaat van ramp zag het vlaggenschip ook nog de verdiende aansluitingstreffer tegen de touwen vliegen; 2-1. Het werd tot ongenoegen van trainer Croes weer een wedstrijd. Er moest weer ingegrepen worden. Gerke Wassenaar verliet het veld voor Andries van der Meer en even later mocht ook Evert Telenga het veld verlaten voor Rick Bakker. Deze wissels konden helaas het verschil ook niet meer maken en NOK kwam in de laatste minuten nog erg dichtbij de misschien wel verdiende 2-2. Gelukkig beschikt Foarút over een sterke keeper als Dirk Boomsma die de beren paar keer uitstekend redde. Er volgde nog wel een opvallend moment. Na commentaar op de enigszins verwarde scheidsrechter ontving Jesper Hoeksma een gele prent. Hierna zag Jesper ineens dubbel want hij ontving nog een gele kaart voor iets wat zelfs voor Jesper zelf een raadsel bleef. Jesper mocht dus een paar minuten eerder gaan douchen. 20 over 4 besloot de scheidsrechter dat het genoeg was voor vandaag, hij floot voor de laatste keer vandaag. Eindstand 2-1.

Het was wederom niet best van de kant van Foarút. Door puntverlies van concurrent Bolsward wordt het gat richting de nummer 2 wel vergroot tot drie punten. Volgende week zal het anders moeten! Dan wacht de altijd lastige uitwedstrijd in Oppenhuizen tegen het laaggeklasseerde TOP ‘63. Wij hopen alle Foarútfans daar weer te mogen begroeten. Tot dan!