Scheidsrechter

X. Luinenburg

Accommodatie

Sportpark Schatzenburg

De titel zegt eigenlijk al genoeg en heel veel meer woorden verdient deze "wedstrijd" eigenlijk ook niet.
Foarút werd na 7 minuten de kans op een leuke doordeweekse voetbalavond volledig ontnomen na een vreemde rode kaart voor Pierre Algra.
Opstelling: Maikel Hartman; Evert Auke Hiemstra (Mark Hartman '45), Harmen Schuitmaker, Eric Cats, Jesper Hoeksma; Ellen Fokkema (Jarick Hiemstra '70), Tycho de Groot, Pierre Algra, Erik Terpstra; Andries van der Meer (Jorrit Boomsma 45'), Rick Bakker.

Na de welkome opsteker tegen QVC in Stavoren wachtte de volgende lastige opdracht.
Waterpoortboys uit Sneek kende een matige seizoenstart met 10 punten uit de eerste 8 wedstrijden, inmiddels zijn ze uitgegroeid tot één van de uitdagers van titelkandidaat SC Bolsward.
Dat het een zware klus zou worden voor de manschappen uit Menaam was dus te verwachten.
Waterpoortboys schoot namelijk uit de startblokken en binnen een minuut moest Maikel Hartman handelend optreden.
Foarút in de inmiddels welbekende 4-4-2 opstelling zocht naar controle en kreeg die ook na deze snelle kans van de gasten.
Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen.
Totdat Pierre Algra op de helft van de tegenstander gevloerd werd en daarmee een vrije trap verdiende.
De Sneker linksback stond daarna al dan niet bewust op Pierre zijn been die daarover zijn ongenoegen uitte, de scheidsrechter toonde hiervoor tot verbazing van iedereen de rode kaart aan Pierre.
En zo ontstond een wedstrijd die nooit een wedstrijd kon worden.
Waterpoort Boys grossierde in balbezit maar miste enigszins aan baltempo om kansen aaneen te rijgen.
Dat er een voorsprong zou komen was helaas een feit.
In de 27e minuut leverde een prima combinatie van Snekermakelij en een dito schot de verdiende voorsprong op voor de gasten.
Nog voor rust gaf de leidsman van deze avond het volgende kadotje aan WPB door een duel tussen Eric Cats en de fysiek sterke spits als penalty te beoordelen.
Hoewel Maikel Hartman de penalty nog beroerde kon hij de 0-2 niet voorkomen.

In de rust bracht trainer Janco Croes met Jorrit Boomsma en Mark Hartman twee verse wissels in voor de moegestreden Andries van der Meer en Evert Auke Hiemstra.
Foarút speelde gegroepeerd en probeerde via snelle uitvallen tot gevaar te komen.
In de openingsminuten van de tweede helft had Foarút de zaken aardig op orde en stichtte het enig gevaar voor het doel van de gasten.
Helaas was de opleving van korte duur en was het eigenlijk alleen maar Waterpoort Boys wat de lakens uitdeelde deze avond.
Doelman Maikel Hartman hield samen met zijn verdediging nog aardig stand tegen de uitvallen van WPB maar moest in de 76e minuut nog éénmaal het hoofd buigen.
Daarmee werd de eindstand op 0-3 bepaald en verlieten de spelers van Menaam gedesillusioneerd het veld.

Aankomende zaterdag wacht de uitwedstrijd met streekgenoot AVC uit Sexbierum.
Voor AVC zal een zege op Foarút zeer welkom zijn, de laatste weken vallen de resultaten enigszins tegen en is het nog oppassen geblazen om niet op een plek te eindigen die hen veroordeeld tot het spelen van nacompetitie.
Foarút zal zich met alle personele problemen moeten opwerpen om een goed resultaat uit het vuur te slepen en zo mee te blijven doen om de bovenste plaatsen!
Supporters graag tot ziens op sportpark de Lytse Trije in Sexbierum, aftrap 14:30!