Vorige week speelde Foarút een draak van een wedstrijd tegen laagvlieger NOK.
Vandaag mocht Foarút op bezoek bij een andere laagvlieger namelijk TOP 63'.
En ook vandaag wist de koploper uit Menaam alles behalve te overtuigen en kreeg het keihard de deksel op de neus.
Opstelling; Dirk Boomsma; Tycho de Groot, Dennis Hartman (Matthijs Kompier '24), Harmen Schuitmaker, Evert Auke Hiemstra; Pierre Algra (Andries van der Meer 76'), Erik Cats, Evert Telenga; Rick Bakker (Mark Hartman '45), Gerke Wassenaar, (Erik Terpstra 45'), Jorrit Boomsma.

De eerste tien minuten kwam Foarút nog fris voor de dag, er werd prima gecombineerd en eigenlijk leek er geen vuiltje aan de lucht.
Rick Bakker mocht na 2 minuten al inkoppen na een goede corner van Evert Telenga maar mikt naast.
Niet veel later weet Foarút na goed druk zetten de volgende kans te creëren.
De bal valt uit een scrimmage voor de voeten van Evert Telenga die de kruising op een haar na mist.
in de 6e minuut is het dan wel raak wanneer Jorrit Boomsma gelanceerd word en hard doel treft, helaas in buitenspelpositie.
Foarút domineert maar ziet TOP '63 na twaalf minuten voetbal een uitgelezen mogelijkheid krijgen na slordig balverlies.
Gelukkig voor Foarút stond het vizier nog niet helemaal scherp bij de TOP'63 aanvaller.
Deze enorme mogelijkheid voor TOP '63 doet iets ontwaken in de ploeg uit Oppenhuizen en zowaar kruipt de thuisploeg uit zijn schulp.
Foarút vergeet vanaf dat moment te voetballen en stapelt fout op fout en bereikt geen speler met hetzelfde shirt.
Bij weer een foutieve inspeelbal schakelt de ploeg uit Oppenhuizen steeds razendsnel om.
Harmen Schuitmaker grijpt nog een aantal keer goed in om de openingstreffer te voorkomen, desondanks kon de voorsprong niet uitblijven.
Domper voor de Menamers is het vroege uit vallen van Dennis Hartman, hij wordt vervangen door Matthijs Kompier.
Vervolgens krijgt Foarút de volgende tegenvaller te verwerken wanneer de laatste man van TOP '63 geheel vrij een corner tot doelpunt mag promoveren 1-0.
Een verdiende voorsprong voor de veel feller en secuurder spelende thuisploeg.
Razendsnel krijgt TOP '63 alweer mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar uit een prima combinatie zoekt een geelhemd het doel te wijd.
Foarút grossiert in balverlies en ook op winnaarsmentaliteit werd het weer afgetroefd deze eerste helft.
Voor rust komt Foarút tot geen enkele kans en heeft het de goede start van de wedstrijd geen vervolg kunnen geven.

Trainer Janco Croes voelt zich weer genoodzaakt om hard in te grijpen, Erik Terpstra en Mark Hartman vervangen Gerke Wassenaar en Rick Bakker.
Deze omzetting heeft direct effect en Foarút voetbalt weer en levert ook de nodige strijd.
In de 57e minuut is het eerst TOP wat nog tot een kans weet te komen maar Dirk Boomsma plukt de voorzet uit de lucht.
In de tegenaanval weet Matthijs Kompier de achterlijn te halen en een corner te versieren.
De corner wordt hoog bij de tweede paal afgeleverd en daar is Tycho de Groot om de gelijkmaker op het scorebord te knikken 1-1.
Foarút ruikt bloed en is op dat moment ook zeker de beter ploeg, toch is het oppassen voor de snelle omschakeling van de gastheren.
Zo ook wanneer de spits van TOP via de lange bal vrij op mag duiken voor Dirk Boomsma, laatstgenoemde redde in de korte hoek.
Twee minuten later krijgt Foarút dan een prima kans, Mark Hartman pikt de bal op en bedient Evert Telenga.
De mee opgestoomde Jorrit Boomsma wordt niet over het hoofd gezien en krijgt de bal van Evert aangespeeld.
Waar Jorrit eigenlijk voor eigen succes had moeten gaan koos hij nu voor de voorzet, die helaas onderschept kon worden.
Foarút behield de druk op TOP en wist vervolgens de opbouw te verstoren, Evert Telenga veroverde de bal en ging de combinatie aan met Erik Terpstra.
Helaas verdween het schot van Evert ruim over de goal.
Evert Telenga mocht een minuut later alweer vrij opkomen toen hij middels een steekbal vrij voor de keeper werd gezet.
Zijn directe tegenstander wist hem binnen de zestienmeter lijn te achterhalen en onderuit te halen.
Waar iedereen een penalty zag wuifde de leidsman dit beslissende moment zeer onterecht weg.
Vervolgens ging het voor Foarút wel heel snel mis.
Erik Cats verdedigde ongelukkig uit en moest een ingooi toestaan, TOP handelde snel en wist via een teruggetrokken voorzet een mee opgestoomde speler te bereiken die uiteindelijk gelukkig via de binnenkant paal doel trof 2-1.
Het verzet was gebroken en Foarút liet zich weer van zijn slechtste kant zien.
Een wel heel makkelijk gegeven vrije trap werd in de 81e minuut verzilverd en in de 90e minuut strooide TOP nog wat meer zout in de wonden.
Kinderlijk eenvoudig balverlies werd ook nu keihard afgestraft.

Foarút heeft vandaag zeker momenten gehad om de wedstrijd te doen kantelen, en dat je het geluk nu eens niet aan je zijde hebt kan ook gebeuren.
Waar de ploeg wel over na moet denken is de instelling waarmee grote delen van de wedstrijd gespeeld werd.
Als de Menamer equipe een rol van betekenis wil blijven spelen in de top van de 4e klasse A zal het ook moeten strijden met elkaar maar ook voor elkaar!
Volgende week wacht weer een immens zware klus als Tollebeek op bezoek komt op sportpark Schatzenburg.
Supporters graag tot ziens op 9 april aftrap is om 14:30.