Tolhuispark 3
9103SN
DOKKUM
tel. 0519-294404

Voor Foarút 2 begon zaterdag de competitie. Dat de mannen van het tweede in een lastige competitie zijn ingedeeld bleek al gelijk. Be Quick Dokkum 3 bleek een goed voetballende ploeg. Toch kwam het team van Rachid Lamlaike verdiend op 1-0 toen Jacco Algra een voorzet van Klaas Murk Haanstra binnentikte. Twee minuten later was het al gelijk. Door aarzelend verdedigen kon de spits van Be Quick de bal achter keeper Marco Tillemans werken. Dokkum kwam zelfs na onnodig balverlies van Foarút op 2-1 na een snelle counter. Spits Rutmer Huizinga zorgde echter al snel voor de gelijkmaker met een schitterende boog in de kruising. Dokkum kwam weer op voorsprong en Foarút had de kans op de gelijkmaker toen Rutmer Huizinga in het strafschopgebied werd gevloerd. De scheids liet echter doorspelen. Twee minuten later was het echter toch raak toen Jacco Algra een vrije trap van de rand strafschopgebied als een streep in de touwen joeg. Met de rust dus 3-3 en de mannen van het tweede geloofden er in. Beide ploegen kregen nog kansen in de tweede helft, maar die werden niet verzilverd. Pas drie minuten voor tijd kopte de spits van Be Quick de bal snoeihard in. De 4-3 overwinning was voor de thuisploeg een feit, maar Foarút 2 had het gelijkspel zeker verdiend.