Scheidsrechter

H. v.d. Bij

Accommodatie

Sportpark Garyp

Het is de Foarút reserves wederom niet gelukt met een overwinning uit Garyp terug te keren. V en V is een soort van angstgegner waar tot op heden nog niet van gewonnen werd. Ook zaterdag was Foarút in het veld de betere ploeg. Toch moest het na 15 minuten accepteren dat de eerste uitval van V en V gelijk een doelpunt opleverde. De achterstand werd echter via een penalty weer ongedaan gemaakt. Rutmer Huizinga schoot onberispelijk binnen. Foarút ging zelfs met een voorsprong rusten. Andre Haarsma haald weer eens de achterlijn. Zijn voorzet ging over de spitsen heen, maar werd keurig opgevangen door TB Huong die de bal het doel in schoot. Ook de tweede helft was het Foarút 2 dat alles bepaalde. Het enige dat ontbrak waren goals. Verder tikte de ploeg de tegenstander bij tijd en wijle aardig weg. Toch mochten de terechte drie punten niet mee naar Menaam. Het was wederom aarzelend ingrijpen van de verdediging die zorgden voor de open kans voor de V en V spits. Die aarzelde geen moent en schoot de 2-2 binnen. Hij had zelfs de 3-2 overwinning op de schoen maar schoot gelukkig naast. Kansen waren er zeker ook nog voor Foarút, maar de keeper van V en V stond steeds in de weg. Zo waren het niet de verdiende drie punten, maar een schamel punt voor Foarút 2. Het positieve is dat het spel dat trainer Rachid Lamlaika wil spelen er steeds beter in komt. Wat wel zal moeten verbeteren is het resoluut verdedigen. Dat gaat vaak nog te slap waardoor de tegenstander mooie kansen aangeboden wordt.
Op één na heeft Foarút 2 nu alle tegenstanders uit de top 5 gehad. De komende weken komen de ploegen die onderaan staan. Wellicht dat dan het zelfvertrouwen opgepoetst kan worden.