Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 1 64

Jan Rodenhuisplein 1
8801ET
FRANEKER
tel. 0517-390663

Het tweede speelde gelijk in een knock out systeem en wel tegen Franeker 3. Een bekende tegenstander die vorig seizoen Foarút nog ruim uit de beker knikkerde. De Franekers hadden in het begin van de wedstrijd daar weer ruim de kans voor. Slordig verdedigen en slecht passen van Foarút 2 gaf de ploeg wel vier opgelegde kansen die stuk voor stuk gemist werden. Pas de vijfde kans ging er in en bracht de thuisploeg op 1-0. Pas toen ging Foarut wat beter staan en schudde de schroom van zich af. Ze haalden zowaar een paar keer de goal van de tegenstander. Halverwege de tweede helft was het Andre Haarsma die aan de rechterkant de bal kreeg. Zijn voorzet werd zowaar een schot en zeilde tot verbazing van de Franeker doelman direct in de bovenhoek. De gelijkmaker gaf Foarut 2 moed en het team van Rachid Lamlaika kreeg steeds meer vat op de tegenstander. Het betere spel werd beloond toen Rutmer Huizinga de bal na een snelle uitbraak op Gerke Wassenaar tikte die simpel 1-2 kon scoren. Na de rust stond Foarut 1 gelijk vanaf het begin goed. De vier wissels werden ingezet en het tweede ging door waar het gebleven was. Dat resulteerde in weer een goede aanval die afgerond werd door Rutmer Huizinga. De enkele kansen die Franeker nog kreeg werden vakkundig ongedaan gemaakt door de goed keepende Marco Tillemans. In de slotminuten was het Jacco Algra die de bal veroverde en Lennart Weiland opmaat bediende. Die aarzelde niet en tekende de 1-4 eindstand aan. De overinning betekent dat Foarut 2 in oktober verder bekert. Voor het tweede staat volgende week al de start van de competitie op het programma. Om 15.00 uur trappen ze in Dokkum af tegen Be Quick 3.