Onbekend

Na de stroeve competitie start voor het vlaggenschip uit Menaam was daar zaterdag 10 oktober eindelijk de eerste winst partij.

En vooral het spel van de Menamers was bij vlagen meer dan uitstekend deze middag.

De sfeer zonder publiek blijft nog altijd even wennen maar zoals gezegd viel er een hoop te genieten.

Door het onbreken van keepers Daniël Algra en Maikel Hartman begon Foarût met normaal gesproken voorstopper Harmen Schuitmaker op goal. Matthijs Kompier, Erik Cats, Dennis Hartman en Tycho de Groot complementeren de verdediging. Op het middenveld staan Erik Terpstra, Mark Polstra en Pierre Algra met in de voorhoede Evert Telenga, Jorrit Boomsma en Andries van der Meer.

De start van de wedstrijd was afwachtend van Menamer kant. Waterpoortboys mocht veelvuldig aan de bal komen en probeerde voetballend tot kansen te komen. De scherpte in de laatste pass ontbrak bij de thuisploeg om goalie Harmen Schuitmaker echt te verontrusten. Foarût gaf weinig weg in de eerste 20 minuten van de wedstrijd maar creëerde zelf ook weinig. Waterpoortboys had een licht veldoverwicht maar wist dat zoals gezegd niet in echte kansen uit te drukken. En zo vanuit het niets sloeg Foarût genadeloos toe. Mark Polstra zette goed door na twijfelachtig optreden in de Sneker defensie. Zijn voorzet/doelpoging kon door Evert Telenga over de doellijn gedrukt worden voor de 0-1.

WPB oogde aangeslagen en Foarût bleek in de komende 10 minuten dodelijk effectief. De 0-2 liet maar 5 minuten op zich wachten. De onvermoeibare rechtsback Matthijs Kompier stak het halve veld over na een cruciale balverovering. Jorrit Boomsma werd weggestuurd en zijn afgemeten voorzet bereikte spits Andries van der Meer. Laatstgenoemde werd 5 minuten later alweer op avontuur gestuurd na een snelle omschakeling. Oog in oog met de doelman van de thuisploeg schoot Andries van der Meer onberispelijk de 0-3 russtand binnen.

Vlak voor tijd kreeg WPB de uitgelezen mogelijkheid om iets terug te doen. De Menamer defensie stapte verkeerd uit maar de geboden kans bleek niet besteed aan de bonkige spits van WPB.

Foarût zat op rozen en startte ongewijzigd aan de tweede helft. En wie dacht dat Waterpoortboys uit een ander vaatje zou tappen kwam bedrogen uit. Al vroeg in de tweede helft werd de hoop op een resultaat voor de thuisploeg vakkundig de kop ingedrukt. Erik Terpstra ontfutselde de bal op het middenveld en timede zijn steekpass op Jorrit Boomsma uitstekend. De voorzet van Jorrit Boomsma werd afgerond door de vrijgelopen Evert Telenga 0-4. Gerke Jurjen Wassenaar kwam de moegestreden Andries van der Meer vervangen in de spits. Zijn invalbeurt kon gerust een succes genoemd worden. In de 65e minuut is het gelegenheids doelman Harmen Schuitmaker die een Sneker corner spoepel uit de lucht plukt. Zijn snelle en verre uittrap bereikte Gerke Wassenaar die ineens vrij voor het goal kwam. In zijn ooghoeken heeft hij Jorrit Boomsma mee zien opkomen en gunt hem de 0-5. Ellen Fokkema en Lennard Weiland zijn de laatste twee wissels zij vervangen Erik Terpstra en Jorrit Boomsma. Met nog 10 minuten te voetballen laat Foarût nog maar eens zien dat het goed kan voetballen. De mooiste aanval van de middag begint bij de veelvuldig opkomende rechtsback Matthijs Kompier. Op de achterlijn word er vrolijk gecombineerd en beland de bal via meerdere schijven bij Gerke Jurjen Wassenaar, met een hard schot bepaalt hij de eindstand op 0-6. Waterpoortboys zet er deze middag heel weinig tegenover en daarom valt er totaal niets af te dingen aan deze klinkende zege.

Interim coach Wybren Dijkstra kan tevreden terug kijken op deze prestatie. Belangrijk nu is om de ingezette lijn door te trekken naar de thuiswedstrijd van volgende week tegen NOK.

Publiek zal ook dan helaas niet welkom zijn op sportpark Schatzenburg. Ongetwijfeld zal een en ander te volgen zijn op radio Eenhoorn via vaste correspondent Piet Schaaf.