Datum

26 september 2020 12:30

Accommodatie

Onbekend

Na een noodgedwongen lange zomerstop in verband met het COVID-19 virus is ook Foarut 2 weer begonnen aan een nieuw seizoen. Het gros van de selectie is intact gebleven en ook is er nieuwe aanwas bij gekomen. Helaas is er afscheid genomen van Wytze die besloten heeft zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Ook hebben Auke en Joost besloten een stap terug te doen naar het 3e. Hierdoor heeft er ook een verschuiving in de technische staf plaatsgevonden. Na jarenlang trouwe dienst hebben Auke en Joost het stokje als leiders overgedragen aan Rutmer en Lammert. Tegenover de vertrekkende spelers staan de nieuwe aanwinsten die overgekomen zijn vanuit de A-selectie. TB, Jarick, Youri en Viktor hebben de stap naar het 2e gemaakt en ook Jelmer heeft zich na een aantal voetballoze jaren aangemeld om in het 2e te komen voetballen, welkom allemaal!

De voorbereiding van het seizoen verliep niet ideaal. I.v.m. het virus werden een aantal wedstrijden afgelast waardoor Foarut slechts 2 oefenwedstrijden heeft gespeeld. Dit resulteerde in 2 enigszins onnodige nederlagen. Op dinsdag 15 september mocht Foarut dan eindelijk zijn eerste officiële wedstrijd spelen. Voor een plek in de volgende ronde van het bekertoernooi was Birdaad de tegenstander. Waar vorig jaar nog vrij makkelijk werd gewonnen bleek dat Birdaad een stuk sterker was geworden. In een moeizame wedstrijd, die ook nog werd onderbroken door het uitvallen van de lichten, wist Foarut wel aan het langste eind te trekken door met 4-2 te winnen. Hopelijk is dit de opmars naar een nieuw bekeravontuur net als 2 jaar geleden.

Op zaterdag 19 september stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander was Franeker 3, tevens een bekende ploeg. Binnen 10 minuten stond Foarut op een comfortabele 2-0 voorsprong. Na een grote fout stond zomaar de 2-1 op het bord waardoor Franeker weer moed kreeg. Dit resulteerde na een zwakke 2e helft in een 2-5 overwinning voor de gasten.

Na het belabberde voetbal en resultaat stond op 26 september het volgende competitieduel op het programma. De mannen van trainer Jos van Ouwerkerk speelden de ‘uitwedstrijd’ tegen Wykels Hallum 3. Vanwege te weinig velden werd de wedstrijd echter verplaatst naar Sportpark Schatzenburg. Hallum had aangeboden een scheidsrechter mee te nemen die een keurige wedstrijd wist te fluiten. Foarut was vanaf het begin de dominante ploeg en dit resulteerde na zo’n 15 minuten spelen in een 1-0 voorsprong. Gerke, die was overgekomen vanuit het 1e om wedstrijdritme op te doen, benutte een overduidelijke penalty. Na deze voorsprong bleef Foarut dominant maar toch kwam Wykels Hallum terug tot 1-1. Opnieuw werd er een penalty gegeven die goed werd binnengeschoten. Foarut liet zien over genoeg veerkracht te beschikken en stond nog voor rust met 4-1 voor. Gerke wist maar liefst alle 4 de doelpunten op zich te nemen. Na de rust nam Foarut wat gas terug en dit was ook te zien in het spelbeeld. Foarut kreeg nog een aantal kansen maar ook Hallum werd gevaarlijker. Marco wist echter de 2e helft zijn doel schoon te houden met een aantal knappe reddingen. Het slotakkoord was voor Klaas Murk. Uit een goede aanval wist Klaas de trekker over te halen. Zo wist Foarut in een vrij makkelijke wedstrijd zijn eerste 3 punten binnen te halen.

Aankomende 5 weken staan er maar liefst 4 thuiswedstrijden op het programma. Hopelijk zien we jullie in groten getale langs de lijn staan om Foarut 2 naar te overwinning te helpen!