Foarut 1 doet zichzelf (weer) tekort en verliest met 1-3 van Read-Swart.

Datum

16 november 2019 17:00

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 16 november stond de wedstrijd tegen de ploeg uit de 3e klas zondag op het programma. De wedstrijd werd gespeeld om 17.00u op het kunstgras. Na het 0-1 verlies tegen waterpoort boys van vorige week was de ploeg erg gemotiveerd deze wedstrijd te winnen.

Aan de voorbereiding heeft het niet gelegen, donderdagavond werd de ploeg opgeroepen bijeen te komen en de wedstrijd die gespeeld werd tegen Sleat te analyseren, deze wedstrijd was namelijk gefilmd door cameraman Marten Grijpma. Tijdens het analyseren en bekijken van deze wedstrijd waren er situaties die erg leerzaam waren. Naast de leerzame momenten waren er ook grappige momenten. Erik Terpstra die struikelt over zijn eigen voeten, Erik van der Veen met een ‘’zaag van de week’’ actie zoals we deze kennen uit de kelderklasse en de nodige schwalbes.

Dan naar de wedstrijd, ten opzichte van de vorige wedstrijd waren er geen wijzigingen in de opstelling. Mark Polstra, Gerke Wassenaar en Mark Dijkstra begonnen vandaag op de wisselbank. De scheidsrechter opende de wedstrijd en had voorafgaand aan de wedstrijd al aangegeven zo snel mogelijk naar huis te willen na de wedstrijd want hij had een feestje. De eerste helft begon Foarut erg sterk aan de wedstrijd, er werd goed druk gezet er was veel beleving in de ploeg en de 2e ballen werden vaak gewonnen. Dit resulteerde dan ook in een 1-0 voorsprong, Rick Bakker gaf de bal strak voor richting Jorrit Boomsma maar werd door de verdediger van Read-Swart in het doel verwerkt. De kansen bleven na de opgebouwde voorsprong komen voor de thuisploeg maar net zoals de vorige wedstrijd wist Foarut zichzelf niet te belonen. Vlak voor rust kreeg Read-Swart een vrijetrap op randje 16 en schoot deze achter de doelman Sander de Boer, met 1-1 gingen de ploegen de rust in.

Na rust was Gerke Wassenaar in de ploeg gekomen voor Jorrit Boomsma en Christiaan Jansma was uit de ploeg gehaald en vervangen door Mark Dijkstra. De 2e helft speelde Foarut een stuk minder dan de 1e helft. (Grote) kansen bleven komen maar werden helaas niet verzilverd en zoals Cruijf zei ‘’Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als de tegenstander’’ deed Foarut dit niet, Read-Swart wel, 2 zelfs. Door een ongelukkige terugspeelbal van Lennard Weiland, die net te kort was voor de keeper wist de spits van Read-Swart hiervan te profiteren. Uiteindelijk wisten de mannen van Read-Swart ook de 1-3 te maken en doet de ploeg uit Menaam zichzelf wederom tekort en houdt het bekeravontuur hierop.

Aankomende zaterdag staat QVC 1 op het programma, op de ranglijst een gelijkwaardige ploeg. Hopelijk weten de mannen van Foarut 1 onder leiding van John Hofte deze wedstrijd te winnen. Wij willen graag de aanwezige supporters bedanken en zien jullie zaterdag a.s. graag terug in Stavoren. Het volgende verslagje zal geschreven worden door Jorrit Boomsma.