Datum

9 november 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op zaterdag 9 november stond er een thuiswedstrijd tegen Waterpoort Boys 1 op het programma. Vorige week heeft de ploeg van Foarut 1 0-0 gespeeld nadat de wedstrijd na 70minuten gestaakt werd wegens een blessure voor de scheidsrechter. Ook was dit de eerste keer dat de ploeg van John Hofte op het hoofdveld mocht aantreden. De eerdere thuis wedstrijden werden allemaal op het kunstgrasveld gevoetbald.

Vergeleken met de vorige wedstrijd waren er een paar wijzigingen in de opstelling. Nadat Wybren in de warming up aangaf (nog) last te hebben van een blessure werd hij in het centrum vervangen door Erik V. Ook op het middenveld was er een aanpassing met Lennard in de basis. Andries is nog geblesseerd en speelde dus ook niet. De bank was deze zaterdag gevuld met Erik C, Mark P en Simon.

In de eerste helft werd vooral Foarut gevaarlijk, Waterpoort Boys kwam niet verder dan de 16 meter. De eerste 30 minuten was Foarut de betere ploeg en stond het achterin goed. De thuisploeg kwam er een aantal keren uit door mooie steekballen die op Evert en Jorrit werden gegeven, jammer genoeg kon Foarut dit niet in een goal omzetten. Het laatste kwartier van de eerste helft gaf Foarut de controle uit handen en werd Sander ook voor het eerst getest. De eerste helft eindigt in een voor Foarut bekende stand 0-0.

Na rust begon Foarut sterk en kwamen ze via Jorrit gelijk in scoring positie waarna de bal via de keeper op de paal belande. Foarut stond ook vandaag verdedigend weer sterk, er werden weinig kansen weggegeven en Foarut bleef via de lange bal gevaarlijk. Ook via Evert T werden een paar kansen gecreëerd, maar het net wist Foarut niet te vinden. Na 65 minuut werd onze Ricky Baker gewisseld voor Simon die vandaag een aanvallende rol kreeg van de trainer. Er waren heen en weer wat kleine kansen maar een goal bleef uit. Na ongeveer 70 minuut kwam Mark P erin voor Erik T. Door het gladde veld vielen er een paar ballen met wat geluk langs de verdedigers uit sneek, Foarut wist hier vandaag ondanks de snelheid voorin niet van te profiteren. Na 80minuten kwam Erik C erin voor Christian. Na 85 minuten kwam er hard een schot op de paal waarna hij op de hand van de zojuist ingekomen Erik C kwam. Zo kwam de stand op 0-1. Foarut kreeg in de slot periode nog een aantal corners, maar wist hier niet met een doelpunt van te profiteren.

Op voetbal.nl werd Tycho Wilmer de Groot uitgeroepen tot man of the match en dit werd later op de avond met het volgende lied gevierd. Het is geen schip, het is geen boot het is Tycho de Groot.

Volgende week mag Foarut 1 thuis tegen Read Swart 1 aantreden voor een beker wedstrijd. Read Swart voetbalt in de 3e klasse op zondag en het belooft een mooie pot te worden. Wij van Foarut 1 waarderen elke zaterdag de support langs de lijn en zien u deze zaterdag graag weer. De wedstrijd staat gepland op 17:00, graag tot dan! Het volgende verslag wordt geschreven door: Ricky Baker.