Datum

15 februari 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Foarút is de winterstop sterk uitgekomen, na een geweldige overwinning op koploper Franeker werd er gelijk gespeeld tegen het goed voetballende Delfstrahuizen en gewonnen van eveneens goed draaiende Creil-Bant. Voor Foarút zaak om deze lijn door te trekken en aan te sluiten bij de top vijf. Hiervoor moest er wel gewonnen worden tegen Top ’63.

Foarút begon slecht aan de wedstrijd, al na tien minuten lag de bal achter keeper Daniël. Een ingooi van top werd ongelukkig verlengd door een verdediger waardoor deze voor de voeten van een speler van Top ’63 kwam, die aarzelde niet en schoot de 1-0 binnen. Je zou zeggen, Foarút is nu wakker en gaat de strijd aan. Maar helaas, Foarút kon geen grip krijgen op het spel en leverde veel ballen in. Nog binnen het half uur werd 2-0 op het scorebord gezet door Top ’63. Foarút kreeg in de eerste helft nog wel een aantal mogelijkheden maar Top ’63 was de bovenliggende partij en creëerde veel meer. Foarút mocht van geluk spreken dat het nog maar 2-0 stond bij rust.

In de rust wordt er aangegeven dat er een tandje bij moet en dat er zo geen punten gepakt kunnen worden. Foarút begint sterk maar dit zwakt al snel weer af, er worden uiteindelijk maar twee grote kansen gecreëerd door Foarút. Een niet te missen bal wordt door spits Gerke naast geschoten en de andere wordt door sterk optreden van de keeper gepakt. Tien minuten voor tijd wordt aan alle hoop van Foarút een einde gemaakt en gooit top het duel definitief in het slot door de 3-0 op het scorebord te zetten.

Door de pijnlijke nederlaag lukt het Foarút niet om aan te sluiten bij de top vijf en blijven zij op een zevende plek staan. De komende twee weken staat er geen wedstrijd op het programma, op zeven Maart staat de wedstrijd tegen Tollebeek op het programma. Wij hopen u allen dan weer langs de lijn te zien, om ons te steunen en naar de overwinning te schreeuwen.

Het volgende wedstrijdverslag zal worden geschreven door Jorrit!