Datum

25 januari 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na een geslaagd uitje in Enschede met de eerste en tweede selectie in het afgelopen weekend, ging Foarut de wedstrijd tegen Franeker met vol vertrouwen tegemoet. Franeker had nog geen wedstrijd verloren en na een korte blik op de statistieken bleek dat ze ook al veel gescoord hadden. Er wachtte een zware pot die alleen met 100% inzet van iedereen tot de drie punten zou kunnen leiden. Aan de spelers zal het niet liggen, deze waren allen tot het bot gemotiveerd en waren erop gebrand om Franeker te laten zien wie de baas is in Menaam. Wie dit iets minder had was assistent-scheidsrechter Marten, deze had een gezellige vrijdagavond/nacht gehad en zal zich ongetwijfeld wel eens fitter hebben gevoeld. Maar natuurlijk wordt het zeer gewaardeerd dat hij de nobele taak met de vlag op zich wil nemen.

Waar de ziekenboeg bij Foarut 1 alleen maar groter wordt, heeft trainer John Hofte voor vandaag de volgende spelers in de basis staan: Daniel, Jarick, Mark, Harmen, Matthijs, Tycho, Lennard, Erik vdV, Evert, Gerke en Jorrit. Dit houdt in dat Andries, Rutmer en Erik C eerst nog even op de bank mochten plaatsnemen.

De eerste helft ging vlammend van start met in de eerste minuten een razendsnel tempo, de toon voor de rest van de wedstrijd was hiermee gezet. Het waren zowel spelers van Foarut als Franeker die moeite hadden met het gladde veld. Er schijnt een ijsbaan in het dorp te liggen maar het hoofdveld van Foarut was dusdanig glad dat hier zelfs zonder schaatsen op geschaatst kon worden. In de eerste helft was het Franeker wat de boventoon voerde en een aantal kansen wist te creëren, waaronder een hele grote kans die via de binnenkant van de paal gelukkig weer uit de doelmond verdween. Zo rond de 35e minuut kreeg Gerke namens Foarut de eerste grote kans, waarbij hij de bal vanaf een meter of 25 over de keeper kon plaatsen. Normaal gesproken scoort een spits met Gerke zijn kwaliteiten deze bal, maar vandaag niet! Het schijnt dat hij de dozen nog om de schoenen had zitten. Wat bedoeld was als een schot met de buitenkant van de rechtervoet, eindigde in een vuurpijl die het doel op een paar meter miste. Gelukkig kwam Foarut vlak voor rust na een mooie aanval uit bij Jorrit op de linkerflank die de bal keurig voorzette op het hoofd van Gerke die rustig binnen knikte. 1-0 voor Foarut en dit was ook de rust stand.

Na rust ging de wedstrijd verder waar die gebleven was met enkele gevaarlijke situaties door de aanvallers van Franeker maar een sterk verdedigend Foarut wist ervoor te zorgen dat de bezoekers geen goals konden maken. Waar Franeker het doel niet wist te vinden was het Foarut dat in de 62e minuut de 2-0 scoorde. De bal kwam op de rechterflank bij Lennard die een voorzet gaf, Jorrit wist deze kans te benutten door beheerst binnen te tikken bij de tweede paal. Of de voorzet van Lennard zo bedoeld was is niet bekend maar dat maakte niemand iets uit. Foarut had een 2-0 voorsprong en nog dertig minuten te spelen. Franeker werd onrustiger en begon onderling meer te zeuren, iets wat Foarut alleen maar motiveerde om Franeker van het scoren te houden. Het was Franeker dat meer druk naar voren zette wat twee grote kansen opleverde voor Foarut. De eerste was een 1 op 1 situatie tussen Evert en de keeper, in het veld en langs de kant werd er al op een goal gerekend maar helaas werd de bal aan de verkeerde kant van de paal geplaatst. Vlak voor tijd waren het Jorrit en invaller Andries die beide de bal onvoldoende raakten om deze in het netje te krijgen. Niet veel later was de wedstrijd afgelopen een waar er bij Foarut veel vreugde ontstond was het Franeker dat baalde en de ongeslagen status en de drie punten in Menaam gedag moesten zeggen.

Volgende week wacht een lastige uitwedstrijd tegen Delfstrahuizen, waar wij u allen weer langs de kant hopen te zien.