Datum

28 september 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

Op zaterdag 28 september mochten de heren van Foarut aantreden tegen SSA Creil-Bant 1. Vorige week werd nog net een puntje binnen gesleept in de thuis wedstrijd tegen Delfstrahuizen. Op basis van de tweede helft wilden we deze vorm voortzetten en de drie punten voor vandaag binnenslepen.

Omdat Creil-Bant redelijk ver was om te rijden, hebben we besloten om voor deze uitwedstrijd busjes te regelen. Met deze twee autobussen reisden we af naar de Flevopolder. Rond een uur of twee kwamen we aan op Sportpark Creil en kon trainer John Hofte het tactische plan overbrengen aan de spelers. De opstelling ten opzichte van vorige week is een klein beetje gewijzigd. Door de blessures van Andries en Erik V werden deze twee vervangen door Viktor en Rick.

Normaal gesproken wordt er op Creil om 15.00 afgetrapt, maar omdat de scheidsrechter kleine moeilijkheden had begon de wedstrijd iets later dan verwacht. De beste man had zijn tas en de autosleutels in de auto laten liggen en kon pas bij zijn spullen toen er eindelijk iemand met de reservesleutel aankwam.

En nu de wedstrijd:

Foarut was erg slordig aan de bal en konden hierdoor vrij weinig kansen creëren. Foarut oogde niet scherp en dit resulteerde voor vele dreiging vanuit de thuisploeg. Doordat Creil-Bant veel meer de duels wonnen en vaak de tweede bal pakten domineerden zij de wedstrijd en hadden wij hier geen antwoord op. Door de zwakke inzet kon de thuis ploeg gemakkelijk rond tikken en cross passen geven. Af en toe kwamen er kleine kansjes vanuit Foarut, alleen waren de aanvallers niet accuraat genoeg. Door het dominante spel van Creil-Bant kwam al gauw de 1-0 op het bord. Door een voorzet vanuit de rechter kant was de aanvaller die de eerste goal van de wedstrijd op zijn naam kreeg. Daarna bleef het echter rustig qua kansen aan beide kanten en was de rust stand 1-0.

In de rust was iedereen het wel met elkaar eens. De tweede helft moest er met een andere instelling gevoetbald worden. Er moest meer scherpte en duelkracht in het spel komen van Foarut. De boodschap was duidelijk: De mauwen opstropen en er vol voor gaan.

De tweede helft begon Foarut een stuk beter aan de wedstrijd. Door goede combinaties lukte het Foarut om steeds gevaarlijker te worden richting de goal van Creil-Bant. Hierdoor kwam er een één op één situatie met de keeper. Jammer genoeg was Jorrit weifelend en kon hij de bal niet afdrukken in het doel en schoot de bal recht op de keeper. Door het redelijk goede voetbal van Foarut resulteerde dit in meer mogelijkheden. Echter lukte het niet om de kansen te verzilveren in goals. Lang stond de stand 1-0 en ging Foarut meer risico in het spel brengen door een verdediger in de aanval te zetten. Vorige week werd er ook nog in de laatste minuut van de wedstrijd gescoord dus wie weet zal dit weer gebeuren. Maar de laatste goal van de wedstrijd komt aan de kant van Creil-Bant. Na een aantal goede tackles van Wybren mocht het niet baten en kwam er toch een penalty voor de thuisploeg. Deze werd benut door de aanvoerder en zo ook de laatste actie van de wedstrijd.

Foarut mag terugkijken op een matige en netelige wedstrijd waarbij er weinig duels werden gewonnen. Het is duidelijk dat er op een andere instelling gevoetbald moet worden. Volgende week staat Tollebeek op het programma en dan zal de ploeg zich toch op een andere manier moeten presenteren. We hopen allemaal dat we in Tollebeek weer supporters mogen verwelkomen en de drie punten kunnen bemachtigen.