Datum

30 november 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Het is zaterdag 30-11-2019 en Foarut mag weer aantreden op Schatzenburg. Vandaag staat NOK op het programma. Alles en iedereen is er weer klaar voor. De bloemen voor de Man of the Match zijn weer opgehaald, deze worden wekelijks keurig verzorgd door Rob’s tuincentrum uit Menaldum. De wedstrijdbal, gesponsord door Jan en Jetty de groot, is weer perfect op gepompt door leider Peter Rinsma en ook de scheidsrechter dhr. S.Sital en pupil van de week Hessel Terpstra zijn gearriveerd op Schatzenburg. Nog een klein nieuwtje voor de trouwe volgers, trainer John Hofte is ook volgend seizoen hoofdtrainer van Foarut. Gefeliciteerd !

Zoals velen weten is de Sint weer in het land en dat betekent Andries van der Meer langs de kant. Veel te druk met sinterklaas inkopen doen, daarom draagt Andries tot aan de winterstop geen voetbalschoen. Andries is geblesseerd en staat daarom langs de lijn, een kort wedstrijdverslagje schrijven vindt Andries niet zo fijn. Er moest wel een wedstrijdverslagje komen, daarom heeft iemand anders dit overgenomen. Nu heeft Andries tijd voor zijn boeken top 10, we hopen je na de winterstop weer snel binnen de lijnen te zien.

Dan nu de wedstrijd:

De volgende spelers werden verwacht: Sander de Boer, Christiaan Jansma, Erik vd Veen, Evert Telenga, Evert Auke Hiemstra, Gerke Wassenaar, Harmen Schuitmaker, Jorrit Boomsma, Mark Dijkstra, Lennard Weiland, Rick Bakker, T.B. Huong, Tycho de Groot en Wybren Dijkstra. Niet te vergeten de al 4 keer gestopte grensrechter Henk Douma is ook weer aanwezig om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Er moest beter gevoetbald worden dan vorige week. Met name de inzet en de wil om te winnen moest beter. In het eerste half uur was dat beter dan vorige week. Er werden kansen gecreëerd en dit resulteerde tot een doelpunt voor Foarut. Deze komt op naam van Evert Telenga. Door een goede aanval kreeg Evert de bal voor de goal en schoot deze beheerst binnen. Een aanval uit het boekje. In de laatste 15 min werd Foarut iets onrustiger en leek het dat Foarut de concentratie wat kwijt was. Er is een corner voor NOK die achter doelman Sander de Boer beland en de stand op 1-1 zet. Met een beetje mazzel kan de speler van NOK met een halve omhaal de bal binnen schieten. Rust stand 1-1.

Na de rust leek het wat rommelig. Er werd aan beide kanten matig gevoetbald. Foarut stond achterin wel goed, maar was niet aan het voetballen. Na ongeveer 25 minuten heeft Foarut de rust in het spel te pakken en zette een goedde aanval op waarbij Evert weg werd gestuurd de diepte in. Net voordat Evert de 16 meter in kon rennen, werd Evert gevloerd door de laatste verdediger. Een vrije trap en een gele kaart. Was het een penalty? Was het een rode kaart? De scheidsrechter beoordeelt het in ieder geval niet als een doorgebroken speler en Foarut kreeg een vrije trap, randje 16 meter. Jorrit Boomsma stond achter de bal en mocht de vrije trap nemen. Op de trainingen laat Jorrit regelmatig zien dat hij wel een vrije trap kan nemen. De keeper van NOK kan de hard ingeschoten bal niet klemvast pakken of naar de zijkant werken waardoor Rick Bakker de bal met zijn borst kan binnen lopen. Alert gereageerd door de Rob’s Tuincentrum Man of the Match Rick Bakker. Stand 2-1.

Is dit dan ook de eindstand?? Ja… Foarut weet weer wat winnen is en laat de belangrijke 3 punten op Schatzenburg. Volgende week zal er gevoetbald worden in Sexbierum tegen AVC om 14:30. Foarut hoopt op een geweldige opkomst van de Foarut aanhang en zal er alles aan doen om de 3 punten mee naar Menaam te nemen.

Het wedstrijdverslag AVC 1 – Foarut 1 zal geschreven worden door Erik van der Veen.

Namens toppers van Foarut 1 en Andries een prettige sinterklaas toegewenst!