Datum

19 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na twee overwinningen op rij had de ploeg van trainer John Hofte wel trek in nog een overwinning. Na vier wedstrijden stond het vlaggenschip op een keurige 6e plaats. Wanneer de ploeg vandaag opnieuw een overwinning zou behalen zou het goed de aansluiting houden met de bovenste ploegen. De Wâlde stond daarentegen na vier wedstrijden nog op nul punten en daarmee tevens ook op de laatste plaats.

Na een lange reis te hebben afgelegd kwamen de jonge honden aan op het sportcomplex van de Wâlde. Hier werd door sommige jongens, en Andrues, nog een bakje koffie genuttigd waarna de wedstrijdbespreking volgde.

U zult trouwens wel denken dat bij het spellen van de naam van Andrues uit snelheid een typefout is gemaakt. Dit is alleen niet geval. Onze altijd gewaardeerde leider Peter Rinsma maakt elke donderdagavond hondstrouw de selectie bekend van het vlaggenschip. Waar Peter altijd scherp en gedreven is, maakt hij op donderdagavond hier en daar toch nog foutje. Nadat deze foutjes meerdere malen toch aan het licht zijn gekomen heeft Peter hier een passende oplossing voor gevonden. In plaats van dat Peter de selectiespelers typt in een appje, schrijft hij de spelersnamen keurig uit op een briefje. Dit nieuws wou ik u, als vaste lezer van het wedstrijdverslag, toch echt niet onthouden.

Terug naar de wedstrijd.

Na de bespreking begonnen de jonge honden plus Andrues en Wybren aan de warming up. Tijdens de warming werd nog een grondige veldinspectie gedaan waaruit bleek dat er hier en daar toch nog wel een hobbeltje te vinden was op de grasmat van de Wâlde. Ook merkten de spelers dat de weergoden ook een extra dimensie zouden geven aan de wedstrijd, namelijk harde wind.

Dan de start van de wedstrijd. De jongens plus Andrues en Wybren pepten elkaar op en begonnen sterk aan de wedstrijd. Foarút was veel aan de bal in de beginfase, zonder echt gevaarlijk te worden. Het plan van de Wâlde was duidelijk; inzakken en loeren op de counter. Hierdoor was het voor de Menamers lastig om tot grote kansen te komen. Na een kwart wedstrijd kreeg Andrues de bal op het middenveld, hij kapte een paar spelers uit en punterde de bal naar Jorrit toe, die stond te wachten op de rand van het 16-meter gebied. Jorrit kende geen twijfel en schoot de bal ineens met de buitenkant van de voet tegen de touwen; 0-1. Na de 0-1 werd de ploeg van trainer Hofte een stuk slordiger en won het bijna geen duels meer. De Wâlde ging verder met waar het mee bexig was. Gokken op de lange bal en hopen op kansen. Dit resulteerde uiteindelijk tot een penalty. Een lange bal van de Wâlde eindigde achter de laatste linie van Foarút. Wybren probeerde de boel nog te redden door een sliding in te zetten, alleen raakte hij niet de bal en volgens de scheidsrechter wel de man. Penalty raak; 1-1. Rust.

Na de rust miste Foarut nog steeds de energie die het voor de rust ook miste. Er zat weinig beleving in de ploeg en er werd ook weinig gecreëerd. Het was tijd om te gaan wisselen. Mark kwam erin voor Erik T., Gerke voor Andrues en Erik C. voor Christian. Hierdoor hoopte trainer Hofte meer kansen te kunnen creëeren en de winnende te kunnen maken. Dit lukte in de slotfase ook nog bijna. Jorrit schoot de bal nog naast met buitenkant voet, Wybren kopte vanaf de achterlijn nog op de paal en Evert schoot de bal niet goed genoeg in de hoek om de keeper te verrassen. De eindstand eindigde daarmee op 1-1. Een gelijkspel voor de spelers van Foarút, iets wat eerder aanvoelde als verlies. Er moet een tandje bij als Foarut wat wil presteren in competitie 4A. De kansen zijn er zeker, alleen moet er dan ook voor gevochten worden! Zaterdag een nieuwe kans, thuis tegen Sleat.

Wij hopen u daar weer te zien, want alle steun kan dit jonge maar talentvolle team gebruiken, tot dan!

Ik geef hierbij de pen door aan Gerke ‘Strinki’ Wassenaar.