8 februari 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na een puntje vorige week tegen Delfstrahuizen, begonnen we deze week met een scherpe en nauwkeurige training. Hiermee hoopten we zaterdag de drie punten in Menaam te houden.

Ditmaal moesten we aantreden tegen Creil/Bant, een ploeg die wederom boven ons staat. De volgende spelers moesten de klus te klaren: Daniël, Christiaan, Mark, Harmen, Evert Auke, Tycho, Lennard, Erik, Evert, Jorrit, Andries. Op de bank mochten Rutmer, Fokke, Marco, Jarick en natuurlijk pupil van de week Douwe plaatsnemen.

Dan nu de wedstrijd:

In de eerste helft ging het spel de hele tijd heen en weer. Beide partijen kregen mogelijkheden, maar wisten deze niet te benutten. Toch was het Foarút die in de 41ste minuut wist te scoren dankzij Evert Telenga. Evert zette hiermee Foarút op een 1-0 voorsprong. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft gaven we het eerste kwartier Creil/Bant meer ruimte om ze te laten voetballen, net zoals we tegen SC Franeker deden. Toen kwamen we ook met 1-0 uit de rust. Na een paar kansen van Creil – Bant wisten zij niet te scoren en kregen beide partijen ook geen grip op de wedstrijd. Het bleef 1-0 op Schatzenburg, dus ging Foarút er met de winst vandoor. Hierdoor hebben we 7 punten uit 3 wedstrijden met 0 doelpunten tegen. Na de wedstrijd werd the man of the match bekend gemaakt. Deze week was dat natuurlijk Daniël, die goed stond te keepen.

Op naar volgende week, dan moeten we uit om 14:30 uur tegen TOP’63.