Datum

5 oktober 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 5 oktober. Het is weer zover, na het teleurstellende resultaat van vorige week moet er wat gebeuren. Net als vorige week gingen we richting de Flevopolder met 2 busjes en 1 personenauto, dit omdat de geblesseerde spelers mee wilden als supporters. Na een rit van 50 minuten kwamen we aan op sportpark vv Tollebeek. Kort na aankomst konden we gaan omkleden en het strijdplan bespreken. Er waren een paar wijzigingen in de opstelling sinds onze vorige wedstrijd. Wybren Dijkstra startte zoals vertrouwd centraal achterin naast Harmen Schuitmaker. Christiaan Jansma begon op de rechtsback dit omdat Tycho de Groot naar de linksmid positie moest vanwege de blessure van Viktor Oberink. Andries van de Meer begon in de spits samen met Jorrit, voor wat meer balvastigheid in de voorhoede, dit zorgde er echter voor dat Rick Bakker op de bank begon samen met Tjanh-Bong Huong (TB) en Erik Cats.

En dan nu het wedstrijdverslag:
Foarút begon dominerend aan de eerste helft dit resulteerde in een paar kansen waardoor Tollebeek in moest grijpen. Dit lukte ze echter niet zonder een overtreding te maken op ongeveer 20 meter van de goal. Onze vrijetrappen specialist Erik Terpstra eiste de bal op en met succes, hij schoot de bal fantastisch binnen en liet de keeper kansloos. Kort daarna werd er nogmaals gescoord door Harmen Schuitmaker vanuit een corner, alleen werd deze onterecht afgekeurd. Het oordeel van de scheids was dat de keeper de bal al klem had. Na dit sterke begin van Foarút ging bij Tollebeek de knop om en begonnen ze beter te voetballen. Waar wij in het eerste kwartier elke 2de bal wonnen, waren nu zij aan de dominerende kant. Dit kon echter niet lang goed gaan, Tollebeek had een snelle en behendige voorhoede waar onze achterhoede de handen vol aan had. Hun kansen bleven niet lang uit en Wybren Dijkstra moest noodzakelijk ingrijpen door de snelle en behendige spits licht vast te houden. Dit werd bestraft met een gele kaart.
In de 32ste minuut was er geen houden meer aan en kwamen ze er vrij gemakkelijk doorheen, de aanvaller wist de kans koelbloedig te benutten en liet onze keeper Sander de Boer kansloos.
Met nog 13 minuten te spelen bleef het 1-1 met kansen aan beide kanten, achterin gingen we weer vanuit de controle voetballen en kregen we langzaam meer grip op de wedstrijd en hun voorhoede. Met 1-1 gingen we de rust in en werd het strijdplan iets gewijzigd.

De 2de helft:
Met het gevoel hier valt wat te halen kwamen we de box uit, echter was het Tollebeek die de eerste kans van de 2de helft kreeg. Deze kans werd goed gepareerd door onze keeper Sander de Boer. Kort daarna wist Tycho na een geweldige onderschepping de bal met een prachtige steekbal Jorrit Boomsma de diepte in te sturen. Jorrit die dit vervolgde met een goede voorzet op Evert Telenga die goed positie koos bij de tweede paal en vervolgens de bal binnen wist te werken om zo de 1-2 op het scorebord te zetten. Het werd al snel duidelijk wat ons strijdplan was, compact en dieper inzakken om onze snelheid voorin optimaal te benutten. Na dat Tollebeek een paar grote kansen kreeg, werd ons een vrije trap toegekend rond de middenlijn. Tycho de Groot slingerde de bal voor het doel die niet goed werd uitverdedigd waardoor de bal bij Jorrit op de wreef kwam, die vervolgens niet aarzelde en de 1-3 binnen schoot. Foarút leek op rozen terwijl Tollebeek wanhopig de lange bal hanteerde. Na zo’n 60 minuten gespeeld te hebben kwam Rick Bakker binnen de lijnen en had Andries zijn taak volbracht. Met Rick Bakker en Jorrit Boomsma heb je veel snelheid voorin waar je in de omschakeling gretig gebruik van kan maken. Dit gebeurde even later ook, door een slecht gepareerde counter schoot Evert Telenga de 1-4 binnen. Kort daarna kreeg Tollebeek een vrije trap op circa 25 meter van de goal. Doordat Sander iets verkeerd gepositioneerd stond vloog deze vrije trap in de linkerbovenhoek en maakte dat de 2-4. De wissels  waren voornamelijk defensief ingesteld, TB kwam binnen de lijnen voor Lennard Weiland, en Erik Cats kwam binnen de lijnen voor Jorrit Boomsma. Vlak voor tijd pakte onze linksback Evert Auke Hiemstra nog een gele kaart, dit kwam doordat Harmen Schuitmaker uit het centrum was en hem coachte dat er aan de noodrem moest worden getrokken. De vrije trap werd dit keer goed tegengehouden door Sander, die ons zeker heeft gered de 2de helft met een paar belangrijke reddingen. Niet lang daarna volgde het eindsignaal. Een mooie 2-4 overwinning als gevolg. Een overwinning die werd behaald door strijd en om voor elkaar te willen werken. Ook waren we dit aan onze trouwe supporters verplicht die er elke wedstrijd weer voor ons bijzijn. Vol goede moed trappen we volgende week thuis af op Sportpark Schatzenburg tegen Top 63. Daarna volgt het succes van afgelopen jaar het “oktoberfest” Hoop jullie allen hier te treffen.