FOARUT 1 KAMPIOEN ! Compleet overzicht

Senioren

Kies hiernaast een team.

Verslag Foarút 3 - Lions'66 2

Wedstrijdverslag van de competitiewedstrijd tegen Lions'66 2

Afgelopen zaterdag 20 september speelde het derde de competitie wedstrijd tegen Lions 2.

Aangezien we een week eerder met 12-4 verloren hadden, waren we vastbesloten om deze keer een goede partij op de mat te leggen. Nadat uit onze nieuwe boombox het clublied had geklonken begonnen we aan de warming-up. Hierna startte de wedstrijd onder leiding van Durk Telenga. 

De wedstrijd. 

Foarut stond na 5 minuten al achter na een doeltrap van onze laatste man welke onderschept werd door de Lions. De bal werd naar hun spits gespeeld die de bal in een keer over Roel heen het doel in schoot. Shit, alweer een tegendoelpunt. Maar Foarut antwoordde door vanuit een counter middels Wybren de gelijkmaker aan te tekenen. Sterker nog, vijf minuten later mocht Jan Willem ons vanaf de stip op een voorsprong zetten. Hij faalde natuurlijk niet. Door deze euforie dachten we dat we nu wel lekker konden voetballen maar een vreemde hoge bal van Lions werd door onze verdediging fout in geschat. Er volgde nog wel een duel in de zestien maar door een valpartij van hun spits kregen zij ook een penalty. Roel had hem bijna, maar dat telt niet. Nadat wij nog een aantal behoorlijke kansen hadden gemist was het toch Lions dat uit hun eerste echte kans een voorsprong nam. Slordig balverlies op het middenveld stelde hun subtropische spits in staat om een aantal verdedigers van ons uit te spelen en vervolgens de bal in het netje te leggen. Niet lang hierna floot de scheidsrechter voor een bakje thee. 

In de tweede helft aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Foarut scoorde de gelijkmaker nog via een doelpunt van Wybren maar Lions maakte al snel weer een tegendoelpunt door dat hun watervlugge rechtsbuiten weer eens niet af te stoppen was. Foarut wisselde nog een aantal keer omdat sommige jongens er even door heen zaten. Dit had tot gevolg dat de van de 45+ geleende Jan Douma in het veld kwam. Hij werd tot 2 keer toe onderuit gehaald in de zestien wat maar één penalty opleverde. Deze keer was het Hindrik die achter de bal ging staan. En ja, hoor, ook raak. Met nog zo’n tien minuten op de klok leden we weer gevoelig balverlies waardoor we weer achter stonden. Maar dat we veerkracht hebben hadden we al laten zien.

Jan Douma passeerde zijn man op snelheid, gaf de bal voor met buitenkant rechts en stelde Wybren in staat om zijn derde van de middag te maken.

Doelpunten genoeg deze middag. 

Voor degene die het niet goed kon volgen, de eindstand was 5-5.

 

S.B.

Terug naar overzicht
Naar homepage
Hoofdsponsor Senioren
Hoofdsponsor Jeugd
Kleding leverancier
Ook een eigen website voor je club?
Kijk op www.clubopmaak.nl
© 2018 Foarút Menaldum
Home Sitemap Inloggen Contact