FOARUT 1 KAMPIOEN ! Compleet overzicht

Senioren

Kies hiernaast een team.

Verslag Foarút 3 - Leeuwarder Zwaluwen 6

Verslag van de eerste competitiewedstrijd

Foarút 3- Leeuwarder Zwaluwen 6 

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van Foarút 3 op het programma. Om het seizoen goed te beginnen, hadden we een week eerder een trainingskamp op Terschelling. Hier speelden we een toernooi en op de avond konden we elkaar als teamgenoten beter leren kennen. ;). Op het toernooi hebben we een verdienstelijke 2e plaats behaald. 

Zaterdag ging het dus weer om het echte werk, namelijk de competitie. Leider René van Dijk had weer een team samen kunnen stellen met de oude garde en paar jonkies.

Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. In het begin waren de beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd. De beide keepers wisten te voorkomen dat er in het eerste gedeelte doelpunten vielen. Toch was het  Leeuwarder Zwaluwen wat het eerste doelpunt wist te maken. De buitenspelval werd omzeild en zo wisten ze één op één met Roel te scoren.

In de rust werden de nodige woorden gesproken om de zaak op scherp te zetten. Van deze ploeg hoefden wij niet verliezen.

Toch was het echter opnieuw Leeuwarder Zwaluwen dat wist te scoren. Na een misverstand tussen de twee centrale verdedigers kon de spits van Leeuwarder Zwaluwen wederom alleen op Roel afgaan en ook nu wist hij het net te vinden.

Onze coach aan de zijlijn kookte van woede en bracht meteen stormram Rinse Baarda binnen de lijnen. Dit had meteen effect, want Foarút wist door Pieter de 1-2 te maken. Hierna drukte Foarút door en na een goede aanval wist Wybren, na een schot van Tetman op de paal, de 2-2 binnen te tikken. Nu moesten we wel vol voor de winst gaan. Hier kregen we ook de uitgelezen mogelijkheid voor in de vorm van een strafschop.  Jan Willem pakte kordaat de bal op en zou ons de drie punten bezorgen. Helaas verliep het anders. De keeper dook de hoek in terwijl Jan Willem de bal nog moest nemen, maar JW wist toch de bal tegen de keeper aan te schieten. (Zijn eerste misser sinds jaren vertelde hij na afloop).

Aan het eind van de wedstrijd waren er nog wat onvriendelijkheden over en weer tussen beide teams( excuses jongens, aanvoerder onwaardig). Dit werd echter goed opgelost door de scheidsrechter, zodat we na afloop met elkaar, onder het genot van een biertje, nog even over de wedstrijd konden napraten.

Volgende week staat Blauw Wit op het programma.

 

Jappie

Terug naar overzicht
Naar homepage
Hoofdsponsor Senioren
Hoofdsponsor Jeugd
Kleding leverancier
Ook een eigen website voor je club?
Kijk op www.clubopmaak.nl
© 2018 Foarút Menaldum
Home Sitemap Inloggen Contact